élmény, a mozgás szabadsága

MEDENCE GYÁRTÁS | TELEPITÉS ORSZÁGOSAN

Baranyai Gábor helyettes külügyi államtitkárt nevezte ki az októberi, vízgazdálkodásról szóló budapesti ENSZ-konferencia előkészítéséért felelős miniszteri biztossá Martonyi János tárcavezető - olvasható a Magyar Közlöny pénteki kiadásában.

A miniszteri biztos felel a világtalálkozó és a kapcsolódó rendezvényeinek szakmai előkészítéséért és az azzal összefüggő feladatok végrehajtásáért, és együttműködik a magyar és a nemzetközi partnerszervezetekkel.


Read more...

Az emberi test 70%-a víz. Az agy esetében ez az arány 80%.

Mindannyian tudjuk, hogy napi 3-4 liter víz elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy egészséges életet élhessünk. Az egészségtudatos emberek sok áldozatot hoznak családjuk egészsége érdekében. Vannak, akik bioélelmiszereket vásárolnak, mások táplálékkiegészítőket fogyasztanak. Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásával is sokat tehetnek egészségükért.


Read more...

Az Ön számára legideálisabb méretű, formájú, fedésű medence kiválasztásához szeretnénk hozzájárulni az alábbi medence ismeretekkel.

A medence telepítésére vonatkozó jogszabályok:

A kerti és magánmedencék építését, az építési hatóság "az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-mûszaki dokumentációk tartalmáról" szóló 37/2007. (XII. 13.) ÖTM rendelete szabályozza.


Read more...


A gyógymód

- Jössz velem úszni egyet? 
- Nem, mert fáj a gyomrom. 
- Nem baj, majd akkor háton úszol!
Orosz

- Hogy hívják az orosz úszóbajnokot? 
- Ivan Bugyburugynak...
Egyszerű

- Tudsz úszni? 
- Igen. 
- És hol tanultál meg? 
- A vízben.
Minden az edzőn múlik?

Úszóedző a tanulónak: 
- Mindig számold meg, hogy hányszor buksz a víz alá, és hányszor jössz fel.
Read more...

Az uszodatechnika rendkívül összetett szakmai terület: számos speciális ismeretanyag alkalmazásával lehet a telepítést elvégezni. Jelen írásunkban e komplex tevékenységre kívánunk rálátást adni az érdeklődő kollégák számára, többször is nyomatékosítva, hogy cikkünk csupán bevezetésként szolgálhat egy kimerítő továbbképzés előtt, de arra felhívhatja a figyelmet, mennyire fontos az épülettechnikai résszakmák együttműködése.


Read more...

Víz alatti csoportos gyógytorna

A vízben alkalmazott mozgásterápia, a víz alatti gyógytorna ma már igen népszerű, és rendkívül hatékony kezelési módszer. A szárazföldi mozgásnál a gravitáció, valamint a külső ellenállás befolyásolja a
mozgáshoz szükséges erőt és az izommunkát. Ezzel szemben a vízben - a víz mélységétől függően - jóval kisebb gravitációs erő érvényesül.


Read more...


Előtérben a szinkronúszás:

A szinkronúszás – másnéven műúszás – az úszósporthoz kapcsolódó sportág, amelynek egyéni, páros és csapat versenyszámában a versenyzők művészien kivitelezett gyakorlatokat mutatnak be a vízben, miközben mozgásuk a kísérő zenével és egymással is összhangban van.


Az úszás, a balett és a gimnasztika elegyének tekinthető, melyben elengedhetetlen a hajlékonyság, a precizitás, a magas szintű mozgáskultúra és az erő.
Read more...

Érdekességek:

• A látványos dresszeket színes és fényes anyagból varratják, és flitterekkel díszítik a lányok.

• A szinkronúszók orrcsipeszt használnak, hogy ne menjen az orrukba a víz, amikor fejjel lefelé dolgoznak.

• A zenét a lányok a víz alatt is hallják víz alatti hangszóró segítségével.

• A zene minden ütemére számolnak a lányok, így hozzák "szinkronba" a mozgásukat.


Read more...

2009 - 2013

Enforced from September 23, 2009

 SW 1 
Management of Competitions
 SW 2 Officials
 SW 3 Seeding of Heats, Semi-Finals and Finals 
 SW 4 The Start 
 SW 5 Freestyle 
 SW 6 Backstroke 
 SW 7 Breaststroke 
 SW 8 Butterfly 
 SW 9 Medley Swimming 
 SW 10 The Race 
 SW 11 
Timing 
 SW 12 World Records 
 SW 13 Automatic Officiating Procedure 
Read more...

AZ ÚSZÁS HAZAI VERSENYSZABÁLYAI

(Kiegészítés a FINA SW szabálycsoporthoz)

 

 

MUSZ 

1. A

 VERSENYSZABÁLYOK ÉRVÉNYE

 

1.1.

A FINA szabályai mellett valamennyi - a Magyar Úszó Szövetség, valamint a Magyar Úszó Szövetség törvényesen bejegyzett jogi személyiségű területi szervei, továbbiakban: területi szervek jóváhagyásával kiírt, illetve engedélyezett - hazai úszóversenyen a Magyar Úszó Szövetség (MUSZ) versenyszabályai is kötelezőek.

1.2.


Read more...A FINA nemzetközi vízilabda szabályok az MVLSZ döntése szerint a mindenkori hazai kiegészítésekkel érvényesek a magyarországi vízilabda eseményeken. A szövetség azonban a legmesszebbmenõkig alkalmazkodik a nemzetközi szabályokhoz, azoktól való eltérések minimálisak, inkább technikai jellegûek.


Read more...Biztonságos körülmények gyerekeknek strandon, uszodában és a kerti medence körülEgy medence számos veszélyt rejthet a gyerekek számára, ezért a fokozott odafigyelés rendkívül fontos szerepet játszik a balesetek elkerülésében és megelőzésében. Íme, néhány egyszerű óvintézkedés, amelyek segíthetnek, hogy a nyári vakáció valóban felhőtlen és pozitív élményekben gazdag legyen.


Read more...