élmény, a mozgás szabadsága

MEDENCE GYÁRTÁS | TELEPITÉS ORSZÁGOSAN

Az emberi test 70%-a víz. Az agy esetében ez az arány 80%.

Mindannyian tudjuk, hogy napi 3-4 liter víz elfogyasztása szükséges ahhoz, hogy egészséges életet élhessünk. Az egészségtudatos emberek sok áldozatot hoznak családjuk egészsége érdekében. Vannak, akik bioélelmiszereket vásárolnak, mások táplálékkiegészítőket fogyasztanak. Szerencsére egyre többen ismerik fel, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásával is sokat tehetnek egészségükért.
Ön szerint mennyi vizet fogyaszt egy nap alatt a családja?

Megdöbbentő, hogy Magyarországon az átlagos vízfogyasztás naponta 100 liter személyenként, melyből sajnos a legkisebb tétel az, amit megiszunk...

Mennyi vizet fogyaszt egy magyar család?
        - ivás és főzés: 3 - 4 liter
        - mosogatás: 4 - 7 liter
        - takarítás: 5 - 10 liter
        - naponta többszöri kézmosás: 10 - 15 liter
        - zuhanyozás, fürdés: 40-100 liter
        - mosás: 20 - 40 liter
        - WC öblítése: 20 - 40 liter
        - Öntözés, autómosás, stb.: az elfogyasztott mennyiséget becsülni 
           is nehéz

          (Forrás: A Magyar Víziközmű Szövetség felmérési adatai)
 

 


Észak-Amerikában és Japánban az egy főre jutó napi vízfogyasztás 350 liter. Az európai átlag 200 liter/nap, a magyar átlag 100-150 liter/nap. A szub-szaharai országokban 10-20 liter jut egy főre naponta. Elgondolkodtató, hogy egy európai zuhanyzásából egy gambiai egy hónapig megél.
(Forrás: PNAS - az Amerikai Tudományos Akadémia folyóirata)

Annak ellenére, hogy ezek a számok óriási mértékű pazarlásról tanúskodnak, mégis a legtöbb magyar vizsgálat azt támasztja alá, hogy kevesen vannak, akik a napi 3-4 liter vizet megisszák! Talán sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mennyi egészségügyi problémát okozhat, ha a testünk nem kapja meg azt a vízmennyiséget, amire szüksége van.3 gyakori probléma, ami összefüggésbe hozható az elégtelen vízfogyasztással:
       -Elhízás
       -Bőrszárazság
       -Fejfájás

Tegye meg az első lépést az egészsége érdekében.


Rengeteg tanulmány és vizsgálat támasztja alá, hogy ezekre az egészségügyi problémákra megoldást nyújt a megfelelő vízmennyiség elfogyasztása. Azonban a fenti 3 probléma csak a jéghegy csúcsa. 


Ha jobban utánajárunk a dolognak, szemfelnyitó összefüggéseket ismerhetünk meg...